HTML

Bejegyzés értesítő



Iratkozzon fel, és elküldöm a legfrissebb híreket, trükköket a szállás marketing világából!

Név:*
E-mail cím:*
Honlap címe:

A hírlevél a blog.szallasmarketing.hu oldal heti frissítéseiből is válogat, így folyamatosan működik.

Hotel marketing

Állandó oldalak

Szállás Marketing

Hotelek és szálláshelyek marketingje az interneten. A szálláshelyek foglalásának a fele az internetről érkezik. Akinek nem, annak órái meg vannak számlálva.

Legújabb hozzászólások

Feedek

Hotel

Hotel marketing

A tudás és használata

2009.06.24. 10:25 KissPéter

Legyen valaki magánszállásadó, vagy hotel tulajdonos, a vendégszerzéshez elengedhetetlenül fontos a folyamatos fejlődés, a tanulás. Az online világban ez különösen fontos, hiszen a naponta változó trendek megkövetelik a naprakész tudást.

Úgy látom viszont, az internet terén nem is csak a tudás számít. A hozzáállást is meg kell változtatni. Ugyan mindenki tisztában van a honlapok jelentőségével, mégis rosszul mérik fel, mit kell tenniük mindezért.

Legtöbben megelégednek honlapjukkal

Elsőre talán rendben is van a kijelentés, de hogy jogosan-e... Nemrég találkoztam egy esettel, ahol megbeszéltük egy honlap újratervezését, mind szerkezetileg, mind külalakilag. Minden rendben ment, kidolgoztuk az éves tervet, a kulcsszavakat, a látogatók addigi viselkedését, a hírlevélkampányt. Új marketingese volt ugyanis a szállodának, akinek megvolt a tudása, hogy felismerje a honlap jelentőségét. De. A kidolgozott, addigi hibákat kijavító terv megvalósítása bizonytalan ideig tolódik... Az ok, hogy a tulajdonos nem tulajdonít akkora jelentőséget a folyamatnak, így marad a favágás.

Favágás

Favágásnak nevezem azt, amikor 4-5 éve még működő, mára azonban elavult módszerekkel, hozzá nem értő emberekkel alacsony hatékonysággal próbálja valaki honlapját előrébb tornászni. Ilyen például a kéretlen levelek küldése, ami sosem volt etikus, mára azonban komoly büntetést is kaphatunk érte. Nincs ezzel baj, mert ha gyakorlatban is mindenki használná a legújabb vendégszerző módszereket, sokkal nehezebb dolgom lenne munkám során. A "baj" az, hogy egyre többen térnek át a tudás felhalmozásáról a gyakorlati megvalósításra. A későn csatlakozóknak nehezebb dolguk lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam szállásadóknak

A bejegyzés trackback címe:

https://hotel-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr601205105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása